Var kan man lära sig att spela instrument i Enköping?

Det finns flera möjligheter att lära sig spela instrument i Enköping. Det självklara valet för barn i skolåldern är Kulturskolan som drivs av Enköpings kommun. Vad gäller dig som slutat skolan för några år sedan så kan Kulturskolan vara ett alternativ och du kan få undervisning i mån av plats.

Lära sig spela som vuxen

Många vuxna har en dröm om att få lära sig spela ett instrument och det vanligaste och populäraste instrumentet tycks vara gitarr. Här finns flera möjligheter. Som vuxen är det troligast att du kan lära dig att spela genom ett studieförbund. Dessa anordnar kurser i det mesta, oftast i formen av en studiecirkel. Ett bra sätt att lära sig spela gitarr är i en studiecirkel.

Kontakta ett studieförbund

Ett tips är att kontakta något studieförbund och höra efter om de har några kurser i det instrument som du är intresserad av att lära dig spela. En snabb sökning på nätet ger informationen att studieförbundet Studiefrämjandet har verksamhet i Uppsala län och specifikt även i Enköping där de har en anställd. De tillhandahåller replokaler för grupper så varför inte bilda en grupp och en studiecirkel samtidigt.

Många instrument för barn

Kulturskolan vänder sig till barn i skolåldern och elever i gymnasiet. På nybörjarnivå kan ditt barn lära sig spela blockflöjt, gitarr eller slagverk och totalt ger Kulturskolan undervisning i ett 20-tal olika instrument. Förutom detta finns ett antal körer och ensembler för skolans elever som de kan uppleva att spela tillsammans med andra i. Här finns även andra utbildningar inom teater, klassisk balett, jazzdans och musikproduktion.

Kulturskolan håller till i Kyrkbacken i gamla anrika lokaler med högt i tak. Där finns rum för individuell undervisning och en stor sal för ensembler. Kulturskolan har ett viktigt samarbete med grundskolan i Enköping. I årskurs 2 samarbetar kulturskolans lärare med grundskolans för att fördjupa musikundervisningen och för att uppfylla grundskolans mål i ämnet musik. Det finns alltså flera möjligheter att lära sig att spela ett instrument i Enköping.